Paraziták jelenléte az emberi testben

Paraziták az emberi testben

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy a paraziták csak gyermekeknél vannak (férgek), és szinte 100% -ban meg vannak győződve arról, hogy nekik - felnőtteknél - nincsenek, bár az emberi testben a paraziták jelenlétének tünetei jól láthatók.

Mi ez a parazita? Ez egy olyan szervezet, amely röviden egy másik, egy parazita rovására él.

A paraziták bármely betegségnek álcázhatják magukat. És csak a kezelés során, amikor a gyógyszerek nem képesek megbirkózni a fő megállapított diagnózissal, az orvosok azt javasolják, hogy teszteljék a férgek jelenlétét, vagy megfelelő profilaxist végezzenek.

Nézzük meg, melyek léteznekparaziták jelenlétének jeleiaz emberi testben, amelyek helmintákkal, protozoonokkal vagy flagellát parazitákkal, vírusokkal való fertőzésről beszélnek.


A paraziták emberi testben való jelenlétének fő tünetei

Remélem, hogy miután elolvasta a paraziták emberi testben való jelenlétének felsorolt tüneteit, úgy tűnikcsináld meg a tesztetés maga képes lesz felismerni a helmintikus invázió jelenlétét.

Gyakran felmerül a kérdés,miért nem érzi az ember a paraziták jelenlétét? Igen, minden egyszerű: a parazitálás hosszú évei alatt kifejlesztették a fő evolúciós célt - nem engedik magukat felfedezni, létezni és észrevétlenül enni az emberi testben. Ellenkező esetben kiutasíthatják őket . . .

A paraziták lokalizációjának lehetséges helyei

Az emberi testben több mint 100 parazitafajta élhet - a mikroszkopikus amőbáktól a több méter hosszú férgekig (galandférgek).

Ne gondolja, hogy csak a belekben vannak - a paraziták minden szervben, minden szövetben megtalálhatók, például:

  • tüdő
  • epevezetékek és máj
  • izmok
  • nyelőcső
  • a koponya alatt és az agyban
  • vér
  • a bőrön és azon belül
  • Szemében
  • ízületekben

Amint láthatja, nincs olyan hely, ahol a parazita ne juthatna el! És gyakran fájdalmas érzések társulnak a fájdalom lokalizációjának helyén való jelenlétükhöz. És lehet, hogy nincsenek olyan szenzációk, amelyek segítenek megtalálni a hívatlan vendéget.

Parazitákkal és vírusokkal való fertőzés jelei

Van egy lista a tünetekről, amelyek lehetővé teszik az orvos számára a helmintikus invázió diagnosztizálását. A paraziták jelenlétének közvetett jelei olyanok, mint a testben való jelenlétük tesztje. Tedd át magad rajta, és teszteld ki szeretteidet.

Belső jelek

A fertőzés belső jelei összefüggenek belső környezetünk állapotával, annak tisztaságával vagy szennyezésével. Az alábbiak a helminták leggyakoribb tünetei.

Puffadás és gáz

A gáz és a puffadás parazitákat okozhat, amelyek irritálják a vékonybél falát. Jelenlétük következtében a nyálkahártya gyulladása következik be, felhalmozódnak salakanyagok, amelyek nem választódnak ki időben, és erjedéshez, gázkibocsátáshoz vezetnek. A parazita fertőzés tünetei a súlyos puffadás és a túlzott puffadás is. Ebben az esetben, ha a megelőzést nem hajtják végre, egy személy hónapokig szenvedhet a fokozott gáztermelés és a vékonybél duzzanata miatt.

Hasmenés

A hasmenést a paraziták vizes hulladékai és a nyálka okozhatják, amelyek elhalt egyénekből keletkeznek. Ha sok parazita van, sok ilyen termék szabadul fel, és vizes megjelenést kölcsönöznek az emberi ürüléknek. A hasmenés formájában jelentkező székletproblémák a féregfertőzés tünetei lehetnek. Ez utóbbiak a paraziták csoportjába tartozhatnak, amelyek olyan speciális anyagot képesek kiválasztani, amely az emberi testet vizes ételrészecskékkel látja el. Ebben az esetben az alultápláltság következményeinek sikeres álcájaként osztályozható.

Székrekedés

A székrekedést a férgek okozhatják, amelyek nagy számban szaporodtak és blokkolják az ürülék kiválasztását. Ha egy személy székrekedésben szenved, fennáll a fertőzés lehetősége. Ennek oka a paraziták mérete, amelyek blokkolják a bél átjárását. Veszélyes pillanat, mivel bélelzáródáshoz vezethet.

Sárgaság

Sárgaság, az epeutakban élő parazita egyének blokkolásának eredményeként.

A zsíranyagcsere rendellenességei

A zsíranyagcsere megsértése, amelyet az irritábilis bél szindróma okozhat, amely parazita eredetű. A paraziták a vékonybélben a zsír adszorpciójának csökkenését vagy teljes megszűnését okozzák a benne lévő gyulladásos folyamat miatt. Ennek eredményeként a zsír nem szívódik fel, és miután bejut a vastagbélbe, természetesen kiválasztódik a szervezetből. Ez lesoványodáshoz és soványsághoz vezet. Gyakran hasmenés kíséri. A székletben zsírrészecskék vannak.

Izom- és ízületi fájdalom

Az izmok és különösen az ízületek fájdalmát olyan paraziták okozhatják, amelyekkárszövetek a test egyik részéből a másikba, egyik szervből a másikba történő vándorlás során, és ugyanakkor különböző gyulladásokat okoznak a károsodás helyén. A gyulladás az ízületi gyulladáshoz hasonló fájdalmat okoz. A test különböző immunválaszai is lehetnek a károsodásokra adott válaszként.

Depresszió

Depresszió és fokozott idegesség, rossz jellem is jelezheti a test magas mérgezését a különféle paraziták salakanyagával.

Onkológia, ciszták

A daganatok parazita károsodás következményei. Az onkológusok jól tudják ezt, és gyermekeik rendszeresen végeznek antiglustális inváziót, ráadásul gyógynövényes fitokomplexekkel, hogy elkerüljék a nagyszámú mellékhatást.

A belső jelek mellett a definíció szerint az egyszerűbbeket - a parazitafertőzés külső tüneteit - is figyelembe vesszük.

Külső jelek

A külső jelek a bőr állapotához kapcsolódnak, és vizuálisan meghatározzák őket. Nézzen meg közülük néhányat.

Allergia

Allergia, mint a test reakciója a paraziták mérgező salakanyagaira. A paraziták mérgező anyagcseretermékei fokozott eozinofil - vérsejt-termelést okoznak. Ezek viszont provokálják a test szöveteinek gyulladását, vagyis allergiás reakciót és bőrkiütéseket. A szervezet immunrendszere gyengül.

Rossz bőr

A rossz bőr elsősorban vírusok (papillómák és óvszerek) és baktériumok (szemölcsök) fertőzésére utal. A herpesz megjelenése az ajkak sarkában herpeszvírus fertőzést jelez. A pikkelysömör a parazitafertőzés másik tünete.

Bruxizmus

A paraziták fertőzésének első jele lehet a bruxizmus vagy az éjszakai fogcsikorgatás. Csak egy parazitára - a pinwormokra - jellemző.

Álmosság, krónikus fáradtság

Álmosság és krónikus fáradtság a tápanyagok folyamatos hiánya miatt, még nagyon jó táplálkozás mellett is, mivel mindent nem az ember, hanem a paraziták szívnak fel.

Gyakori megfázás

Az ARVI és az ARI a védelmi funkciók csökkenésének eredményeként a különböző típusú paraziták által a test belső környezetébe juttatott nagy mennyiségű mérgező anyag miatt következik be. Az ascariasis és a strongyloidosis egyik megnyilvánulása a tüdőgyulladás és a pszeudo asztmás rohamok.

Fogyás

Embereknél az optimális testsúly megzavarodik a parazitafertőzés következtében. Ezenkívül lehetséges mind csökkenteni (tápanyaghiány), mind pedig növelni a súlyát (megtámadja a zhor és az elkerülhetetlen édesség utáni vágy).

Most kívülről nézheti magát, és észreveheti a paraziták jelenlétének jeleit.

Ha a fent felsorolt tünetek közül többet talált, ez azt jelzi, hogy paraziták vannak a testében, és a paraziták emberi testben való jelenlétének tünetei közvetett módon megerősítik ezt.

Érdemes tesztelni és tesztelni. Még jobb -végezzenek számítógépes diagnosztikát- ez lehetővé teszi a legnagyobb koncentrációjú helyek megkeresését.

Ne feledje: a legtöbb egészségügyi probléma a különböző eredetű paraziták jelenlétével jár a szervezetben. És hogy meggyógyuljon - néha csak meg kell szabadulni tőlük!

Ma megvizsgáltuk a paraziták emberi testben való jelenlétének tüneteit, mik a jelei az emberi testben való jelenlétüknek, ami helmintákkal, protozoonokkal vagy flagellát parazitákkal, vírusokkal való fertőzésre utal.

Egészségesnek lenni!